Oranje staat ons allemaal de één wel de ander niet waarom?

Met Koningsdag in het vooruitzicht hangen de winkels weer vol met oranje kleding en oranje accessoires. Heel leuk al dat oranje, maar kan iedereen die kleur wel hebben? Is het waar of klopt dit niet oranje staat ons allemaal de een wel, de ander niet?

Oranje-staat-iedereen_koningsdag_oranje-boven

Het principe van vier kleurentypes en de kleurenleer

Alle kleuren zijn koel of warm, behalve oranje. De kleur oranje is altijd warm en daarom staat oranje ook niet iedereen. Er zijn vier simpel gezegd kleurentypes: lente- , zomer- , herfst- en wintertypes. Lente- en herfsttypes zijn de warme kleurtypes en  zomer- en wintertypes zijn de koele kleuren types. Voor een herfsttype is diepe en gedempt oranje, maar ook een zachte kleur oranje geschikt. En voor lentetypes is een frisse kleur oranje, perzik- of zalmkleur, meer geschikt.

koningsdag_oranje-staat-iedereen-één-wel-ander-niet

Koningsdag, de enige dag waarop bijna iedereen wel iets met oranje draagt, buiten EK en WK bij voetbal

“Oranje is een menging van geel en rood”, vertelt psycholoog Patty Boting die onder andere met kleuren werkt. “Rood staat voor groei, doorzetten, daadkracht. Geel straalt warmte uit, maar ook hartelijkheid, vrolijkheid en motivatie.” Die kleuren samen vormen oranje. “Oranje straalt een gevoel uit van spontaniteit, enthousiasme, respect. Het is een positieve en helende kleur die energie geeft en zorgt voor een gevoel van saamhorigheid.” Dat gevoel komt op een dag als Koningsdag natuurlijk extra naar voren. Op Koningsdag komen mensen ineens samen, praten ze met vreemden, zijn ze meer open minded.” De kleur oranje, die bijna iedereen wel in zijn kleding verwerkt op de jaarlijkse feestdag, versterkt deze sfeer, stelt Boting. “Oranje laat je uit de massa springen. Het is daarom een uitgelezen kleur om mensen samen te brengen. Het zorgt voor meer zelfverzekerdheid en durf om anderen aan te spreken en extravert te zijn. Het is een kleur die verbindt.” Deel uit artikel op NL.nu 

Als oranje je echt niet staat, wat dan?

De oplossing als oranje je echt niet staat en je voelt je er ook niet goed in, niet doen dan. Je gaat toch niet iets dragen omdat heel Nederland het doet. Het kan natuurlijk wel als je dat zelf leuk vind,  oranje dragen zeker als het Nederlands elftal speelt of met Koningsdag. Een oranje broek of oranje rok kan altijd omdat het niet dicht bij je gezicht is. Wil je echt een oranje T-shirt aan dan kun je er altijd een sjaal bij dragen. Voor een wintertype is helder oranje het mooist met een zwarte of witte sjaal. Een zomertype kan oranje het beste combineren met gebroken wit of donkerblauw.

Oranje-staat-ons-allemaal-èèn-wel-ander-niet_kleuradvies_About-Image

Wil je weten welk kleurentype jij bent dus ook welke kleuren je waarschijnlijk staan niet en welke kleuren je wel juist staan?

Ga dan voor het true colour kleuradvies door Shirley, imago styliste en personal shopper bij About Image. Het is nuttig en superleuk om dit een keertje te laten doen. Dan gaan we samen kijken welke kleuren het beste bij jou en je true colours passen.  

Volg About Image en Shirley Tdlohreg op:

Voor informatie, aanvragen offerte en reserveren bel 06-20417381 of vul het contactformulier in